В Україні існує кілька ресурсів, де можна перевірити та сплатити штрафи за порушення правил дорожнього руху онлайн. Проте варто врахувати, що не всі штрафи мають законну підставу.

Докладніше про це інформує Hotline.finance.

Повідомляється, що для легкових автомобілів ПДР України (п. 31.4.7.) не вимагає наявності медичної аптечки з нанесеними на неї відомостями про тип транспортного засобу, для якого вона призначена. Таким чином, правоохоронці не мають права штрафувати, а можуть лише попередити водія про необхідність цю аптечку придбати.

“У жодному нормативному документі не передбачено штрафу за водіння особистого автомобіля без аптечки. Тобто автомобіля, який не використовується для надання послуг із перевезення пасажирів. Автомобіліст відбудеться лише попередженням”, – зазначають юристи.

Однак, якщо йдеться про таксі, водія може бути оштрафовано у розмірі 680 грн відповідно до ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Є обов'язкова вимога до правил дорожнього руху України (п. 31.2), яка свідчить, що на кожному транспортному засобі має бути встановлений пожежний вогнегасник, а також вогнегасник має бути перевірений та заряджений перед початком кожної поїздки. Якщо ви не дотримуєтеся цього пункту, то штраф буде законним.

Читайте також:

Будьте готові до нових штрафів: за які номери на машинах українців почнуть карати

Водіїв попередили щодо штрафів: кілька днів будуть проблеми

В Україні запровадять штрафи для пішоходів. Ловитимуть вечорами