Наприкінці червня 2022 року Київрада заборонила переобладнаним автомобілям гримати столичними автошляхами до завершення воєнного стану. От тільки любителів швидкості це не зупинило, а тому такі явища як спортивні авто, гучна їзда та вуличні перегони нікуди не зникли з вулиць столиці України. Отож, боротися з тими, хто не розуміє і не поважає Закон, влада вирішила по іншому.

Так, стало відомо, що у Києві правоохоронці разом із представниками військкомату вручили повістки любителям форсажу. Водії влаштували свій "відпочинок" у центрі столиці біля НСК "Олімпійський".

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький. Раніше поліцейські неодноразово штрафували порушників.

"Любителі форсажу" або для тих, хто й надалі не усвідомлює… Мені здається, що суспільство давно вже сказало своє слово, щодо прийнятної поведінки під час війни. І я зараз не говорю про те, що зовсім не можна кави випити або пообідати/повечеряти в якомусь закладі. В цілому, ми й воюємо, щоб люди могли нормально жити. Але всьому є межі", – написав Білошицький.

До слова, наразі немає офіційної статистики стосовно українців, які внаслідок російської агресії живуть з посттравматичним синдромом. Але, очевидно, що мова може йти не про десятки тисяч, а навіть сотні. І саме тому гуркіт моторів автівок любителів вуличних перегонів у столиці країни, що живе в умовах війни, виглядає зухвало і щонайменше недоречно.

Читайте також:

Путін буде хреститися: не стало його найбагатшого друга. На нього чекала в'язниця

Розводять на гроші: який штраф автомобілісти взагалі не повинні сплачувати, коли поліція зупинила

Нічого святого: на Житомирщині парафіянка московського патріархату знущалася над меморіалом загиблим українським дітям