Кожному автолюбителю варто знати, що сучасний середньостатистичний автомобіль проїжджає без істотних пошкоджень триста тисяч кілометрів. При цьому є авто, які легко можуть подолати п'ятсот-шістсот тисяч, а нерідко понад мільйон.

Так, автоексперти проаналізували кілька звітів про дослідження з різних джерел, щоб скласти власний рейтинг автомобільних брендів, які продають найнадійніші автомобілі, - вони виділили десять марок.

Про це повідомляє HotCars.

Отже, ТОП-10 автомобільних брендів, що продають найнадійніші авто, виглядає так:

  1. Toyota – середній бал надійності 72 із 100;
  2. Лексус - 72/100;
  3. Мазда - 65/100;
  4. BMW - 65/100;
  5. Хонда - 62/100;
  6. Audi - 60/100;
  7. Субару - 59/100;
  8. Акура - 57/100;
  9. Кіа - 54/100;
  10. Лінкольн - 54/100.

Звертаємо увагу, що лідер рейтингу, Toyota, це не про потужність чи економічність. Так, багато напрацювань, придуманих у Німеччині, потрапляють на Тойоту лише через кілька років, коли технологія вже випробувана і всі помилки усунуті.

Крім того, Toyota може похвалитися багаторазовим контролем під час виробництва автомобілів. Наприклад, болти при складанні працівник закручує за допомогою автоматизованого верстата, який затягує всі деталі з контрольованим моментом. Наприкінці складальної лінії інспектор перевіряє кожен болт, потім кожне з'єднання ще раз перевіряється старшим інспектором.

А третій елемент успіху Toyota - підготовка кадрів. Ще б пак, співробітників Тойота практично не звільняють - їх переучують знову і знову, поки вони не стануть ідеальними. Якщо працівник робить помилку, його негайно знімають з конвеєра і відправляють назад на навчання або ставлять на іншу роботу.

Що ж до автомобілів Lexus, то перший рядок діставався цій марці 11 років поспіль, за винятком 2022 року, коли Лексус скотився на шосте місце.

При цьому варто відзначити, що останнім часом рік у рік автовиробники випускають все більш надійні автомобілі, проте залишаються проблеми з передовими технологіями та інформаційно-розважальними системами.

Читайте також:

Витончена та спортивна: яким міг бути ЗАЗ "Таврія", якби його випускали сьогодні. Фото

Називався "гарячий листоноша": як виглядав дуже незвичайний "горбатий" ЗАЗ

Ховали 20 років на дні річки: дайвери виявили культовий суперкар, який вважався у викраденні. Фото