В Україні ось уже більше року іде війна і мало не щодня відбуваються артобстріли українських міст. Не дивно що люди на різні гучні звуки реагують болісно, бо це асоціюється нині в українців з небезпекою і смертю. Але є і ті, хто вважає за норму запускати салюти в цей тривожний час, або ганяти вулицями на авто, як на реактивному літаку. В ситуацію вирішила втрктитись влада.

Наприклад, у столиці України, Києві ще влітку 2022 року було заборонено рух транспортних засобів, що використовують у своїй конструкції систему випуску відпрацьованих газів "прямоток" та інші вихлопні системи, де відсутній шумопоглинач, до скасування режиму воєнного стану на всій території України.

Наразі таку заборону хочуть запровадити по всій Україні. Справа в тому, що звук машини без глушника нагадує звук іранського дрону-камікадзе.

Так, радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк заявив, що поліція має на законодавчому рівні отримати інструменти щодо заборони їздити на авто без глушника. Він зазначив, що наразі в уряді працюють над новим законопроектом, у якому посилюється відповідальність водіїв.

"Нардепи мають обговорити та опрацювати це питання. Якщо такі авто справді створюють проблемні звуки, то потрібно розробити законопроєкт, який регламентує це", – заявив Подоляк.

На його думку, після створення законопроєкту про заборону автомобілів без глушників усе буде працювати "як годинник". Коли може з’явитися відповідний регламент наразі невідомо.

Читайте також:

Витончена та спортивна: яким міг бути ЗАЗ "Таврія", якби його випускали сьогодні. Фото

Називався "гарячий листоноша": як виглядав дуже незвичайний "горбатий" ЗАЗ

Ховали 20 років на дні річки: дайвери виявили культовий суперкар, який вважався у викраденні. Фото