В українському містечку Кропивницький мешкає справжній автомобіліст-ентузіаст, який не перестає дивувати місцевих мешканців своєю креативністю та винахідливістю. Він вирішив переробити свій старий «Запорожець» на електромобіль ще чотири роки тому. Проте, не зупинився на досягнутому та зробив потужний апгрейд.

Докладніше про такий незвичайний автомобіль читайте в нашому матеріалі.

У новій версії електромобіля автор проєкту використав силову установку від Nissan Leaf першого покоління, яку за допомогою тонкої "перекомутації" вдалося збільшити потужність зі 109 до 170 кінських сил. Модифікація також включала саморобний акумулятор ємністю 6,5 кВт⋅год, що дозволило автомобілю проїхати на одному заряді від 55 до 60 кілометрів, незважаючи на його досить невелику вагу - 700 кг.

Нова версія електромобіля була випробувана у дуелі та змогла обіграти Tesla Model S у модифікації P85. Незважаючи на те, що електромотор Tesla був вдвічі потужнішим, Tesla Model S програла «Запорожцю» в обох заїздах. Більше того, до сотні «Запорожець» на електриці прискорився на 4,3 секунди, а почесну дистанцію 1/8 милі (близько 200 метрів) подолав за 8,8 секунди, у той час як Tesla Model S не змогла зрівнятися у швидкості.

Тепер автор проєкту збирається прийняти виклик і виступити у битві із найпотужнішою модифікацією Tesla Model S – повнопривідною P100D. Його чудовий творчий потенціал і технічна майстерність без сумніву надихнуть інших автомобілістів продовжувати досліджувати нові можливості та технології в галузі електромобілів та створювати незвичайні проєкти.

Читайте також:

Автомобілістам, яким уже за 65 років, заборонять керувати машинами. Що чекає на деяких українців

Круче, ніж будь-яка іномарка: автоаматор зібрав саморобну машину із радянського мотлоху. Йому всі заздрять

Король колгоспних дискотек: українець показав, як може виглядати "горбатий" ЗАЗ у незвичайному тюнінгу