Багато автомобілістів вважають, що на зимовій гумі можна їздити навіть навесні та влітку. А що тут такого? Протектор у зимової гуми дуже непоганий, чіпляється за весняний бруд та й на мокрій трасі поводиться непогано.

Але є одна проблема, яка стосується споконвічного питання: чому на зимовій гумі не можна їздити влітку. І ця проблема криється в протекторі зимової гуми і в її складі. Саме ці складові й дадуть нам відповідь на питання, чому зимова гума не підходить для літа.

Найголовніша особливість зимової гуми – це її протектор, висота та сам візерунок малюнка на гумі. На зимовій гумі протектор влаштований так, щоб відводити сніг, воду, лід та підмерзлу грязьову кашу. У літній гумі протектор облаштований інакше - він відводить воду, він не такий гнучкий і настільки м'який. Ось вам - одна з відповідей на питання, чому на зимовій гумі не можна їздити влітку.

Другий, не менш важливий момент: зимова гума через свій хімічний склад набагато м'якший за літню гуму. Напевно, багато хто з вас помічав такий нюанс: при переході з літньої гуми на зимову машина стає трохи м'якше при їзді по всякого роду нерівностям або ямам.

А тепер уявіть собі, що ви на м'якій зимовій гумі влітку входите у поворот. На вулиці – плюс 32, асфальт буде розпечений ще більше. Гума стає набагато м'якшою, ви відчуєте "ефект пластиліну", коли вашу машину почне нести в замет на зимовій гумі влітку.

Те саме стосується і гальмівного шляху: на зимовій гумі влітку він збільшується в рази. І навіть ніяка система ABS вам не допоможе скоротити гальмівний шлях, порівняно з ситуацією, коли б ви були на літній гумі.

Ось вам і ще один аргумент на користь того, чому не можна їздити на зимовій гумі влітку. Бережіть свої життя та життя своїх пасажирів. Не заощаджуйте на гумі!

Читайте також:

Не дивуйтеся: українцям почали надсилати нові платіжки за газ. Як заплатити

Ощадбанк виплатить українцям чималі суми. Як отримати 25 тисяч

Схожа на рубанок: як виглядав прототип Лади, який так і не пішов у виробництво