Відомий своєю неповторною історією, ГАЗ-12 ЗІМ - перший і справжнісінький лімузин, створений у Радянському Союзі. Екстравагантний за своєю конструкцією та задумом, автомобіль був відомий не лише своїм видатним зовнішнім виглядом, а й рядом точних рішень.

Детальніше про один із них, зокрема, про те, навіщо в урядові радянські машини підливали ртуть, читайте у нашому матеріалі.

Конструктори ГАЗ-12 ЗІМ поставили перед собою завдання створити щось особливе, автомобіль, який стане знаком високого стилю та достатку. На їхнє замовлення було створено унікальну емблему - олень на капоті, яка стала символом розкоші та ексклюзивності.

Один із найбільш помітних інноваційних трюків у ГАЗ-12 ЗІМ був підйомний капот, що дозволяло водію здійснювати обслуговування двигуна ГАЗ-12 ЗІМ з обох боків. Також заднє скло було вигнуте, що було дуже інноваційним рішенням для свого часу.

Комплектація ГАЗ-12 ЗІМ включала лампи-фари, які були не тільки ефективні в темряві, але і виглядали дуже стильно. Ще більш дивовижна властивість - автоматичне включення та вимкнення багажника ГАЗ-12 ЗІМ. Ртутний перемикач усередині патрона ГАЗ-12 ЗІМ включав лампу, коли кришка відкривалася, завдяки кульці ртуті, що перетікає.

Сьогодні ГАЗ-12 ЗІМ є справжньою легендою автомобільної промисловості, що поєднує у собі розкіш, інноваційні рішення та функціональність. Більшість опцій, що представлені на ГАЗ-12 ЗІМ, вважаються сьогодні класичними.

Конструкція ГАЗ-12 ЗІМ надихала інших виробників машин і досі ГАЗ-12 ЗІМ є об'єктом захоплення та шанування серед любителів класичних автомобілів.

Зрештою, ГАЗ-12 ЗІМ залишається одним з найунікальніших і історично значущих автомобілів, коли-небудь вироблених в СРСР, і це не дивно, що багато хто досі тане любов до ГАЗ-12 ЗІМ . Якщо ви хочете дізнатися більше про ГАЗ-12 ЗІМ і насолодитися його красою, рекомендуємо побувати на ретро-автошоу, де ви зможете побачити найнародніший лімузин ГАЗ-12 ЗІМ, який залишає незабутнє враження на всіх своїх шанувальників .

ГАЗ-12 ЗІМ, фото: скріншот з мережі

ГАЗ-12 ЗІМ, фото: скріншот з мережі

ГАЗ-12 ЗІМ, фото: скріншот з мережі

Читайте також:

Майже Ford Fiesta: як виглядав прототип ЗАЗ, який так і не встигли випустити у серію

Зараз би їх плутали з іномарками: як виглядали забуті прототипи ЗАЗ

Робили для Великобританії та Мальти: у мережі показали унікальний ЗАЗ "Таврія" з правим кермом