Ще в березні 2021 року Xiaomi анонсувала вихід на ринок електромобілів та інвестиції в галузь 1,5 млрд. доларів, а також намір витратити протягом 10 років ще 10 млрд. доларів. І ось з'явилася нова інформація про електромобілі Xiaomi.

Так, прототип під кодовою назвою Modena було помічено на вулицях. Відомо, що автомобіль планує бути більш потужним, більшим і навіть дещо дешевшим за мегапопулярну Tesla Model 3.

Фотографіями поділився користувач соцмережі Weibo під ніком @Whylab.

На опублікованих знімках неможливо розглянути дизайн прототипу, проте на даху і під полотном, що його приховує, можна розглянути лідер і велика кількість датчиків, що допомагають системі автономного водіння Xiaomi Pilot.

Правда, на фото видно, що на даху розташований лідер, під камуфляжем знаходяться незграбні наповнювачі для маскування дизайну кузова, а полотно на бамперах перфороване в місцях установки радарів.

Це підтверджує інформацію інсайдерів про те, що електрокар від Xiaomi отримає систему автономного керування Xiaomi Pilot, засновану на лідерах, а запас ходу складе 1000 кілометрів завдяки новому акумулятору Qilin компанії CATL.

Генеральний директор Xiaomi Лей Цзюнь раніше заявляв, що компанія випустить автомобіль у 2024 році, а його ціна становитиме не більше $40 000.

При цьому за чутками Xiaomi зараз працює над двома електромобілями. Дешевша модель позиціонуватиметься як конкурент Tesla Model 3.

Очікується, що повноцінна презентація електромобіля Xiaomi відбудеться до кінця 2023 року, а масове виробництво надійде вже в першому кварталі 2024 року.

Читайте також:

Дід ховав її 30 років: у покинутому гаражі знайшли "Волгу" у заводському стані. Онуки й не знали

Навіть крутіше за іномарок: як виглядав молодіжний ЗАЗ "Таврія" з незвичними формами

Сів на мопед і отримав штраф у 40 тисяч: українцям розповіли про небезпеку