Коли йдеться про покупку автомобіля на вторинному ринку, кожна модель на вторинному ринку має свою унікальність у термінах надійності та вартості ремонту. Щоб уникнути можливих проблем, є певні автомобілі на вторинному ринку, які рекомендується взагалі не розглядати.

Докладніше про те, які машини не потрібно купувати на вторинному ринку, інформує finance.ua.

Професіонали часто порівнюють придбання автомобіля на вторинному ринку з грою у лотерею. Потенційні покупці повинні розуміти, що придбання автомобіля на вторинному ринку вимагає фінансових вкладень, особливо якщо йдеться про дорогий ремонт, такий як роботи з кузова, двигуна або коробки передач. Тому правильний вибір моделі на вторинному ринку грає вирішальну роль мінімізації майбутніх проблем.

Покупці, які вперше стикаються з покупкою автомобіля на вторинному ринку, часто не звертають уваги на країну-виробника, а сконцентровані на дизайні чи типі кузова. Хоча багато брендів зарекомендували себе на українському ринку, деякі моделі так і не набули належної популярності.

Ось кілька порад щодо купівлі машин на вторинному ринку, які важливо врахувати у 2023 році, щоб уникнути потенційних проблем:

1. Уникайте придбання рідкісних моделей на вторинному ринку, які можуть спричинити труднощі з пошуком запчастин для ремонту. Деякі рідкісні моделі автомобілів на вторинному ринку можуть спричинити проблеми з отриманням необхідних деталей для ремонту. Розуміння того, наскільки запчастини дорогі чи важко отримати, може запобігти витратам на ремонт автомобіля з вторинного ринку в майбутньому.

2. Враховуйте складність обслуговування деяких моделей із вторинного ринку. Деякі автомобілі вимагають складних процедур обслуговування, які можуть забрати багато часу і бути дорогими. Для зручності обслуговування кожен власник автомобіля з вторинного ринку повинен вибрати простий в обслуговуванні автомобіль, як Toyota Camry.

3. Тримайтеся якомога далі від автомобілів на вторинному ринку, які раніше використовувалися як таксі. Автомобілі, які раніше використовувалися як таксі, можуть мати значне зношування. Це відбувається через велику кількість кілометрів на них, які можуть досягати до 120 000 кілометрів на рік. Такі авто з вторинного ринку можуть бути переобладнані та мати підроблений пробіг, що ускладнить процес покупки на вторинному ринку.

4. Не купуйте автомобілі на вторинному ринку з роботизованою коробкою передач. Деякі автомобілі на вторинному ринку оснащені роботизованою коробкою передач, яка може бути важкою у ремонті та спричинити високі витрати. Тому експерти рекомендують уникати покупки автомобілів, у яких використовується така коробка передач.

5. Виключіть зі свого вибору автомобілі з вторинного ринку з двигунами з турбонаддувом і з об'ємом камери, що згорає, понад 1200 кубічних сантиметрів. Двигуни з турбонаддувом можуть мати проблеми із пошуком запчастин для ремонту. Крім того, великі двигуни споживають багато палива і, отже, створюють високі операційні витрати.

Читайте також:

Може спалахнути машина: ось чому не можна залишати пластикову пляшку в салоні авто. Відео

Заснути за кермом і не прокинутися: ніколи не купуйте освіжувачі повітря із цими запахами

Багажник підбив: як українські водії на рівному місці можуть потрапити на несподіваний штраф