Коли йдуть дощі, автомобілісти можуть мати "сезонні" проблеми, серед яких є запотівання скла. Ця проблема виникає через підвищену вологість у салоні. Під час дощової погоди вологе повітря, яке проникає в салон через мокрі предмети та взуття, випаровування від дихання та конденсат – все це природні причини запотівання скла.

Докладніше про те, як боротися із запотівання скла у машині під час дощу, інформує Автоцентр.

Штатна система кліматизації автомобіля має впоратися з проблемою запотівання скла у машині під час дощу. Для того, щоб допомогти їй, можна використовувати кілька простих порад:

1. Тримайте скло автомобіля чистим, особливо лобове. Це допоможе не тільки вам зберегти безпеку, а й знизить стомлюваність за кермом. Якщо скло чисте, вам буде легше зосередитись за кермом, особливо у темну пору доби. Для догляду за склом не потрібно купувати спеціальні засоби, досить простий вологої та сухої ганчірки "мікрофібра".

2. Використовуйте кондиціонер у салоні проти запотівання скла у машині під час дощу. Він допоможе ефективно видаляти вологу із салону та запобігає запотіванню скла.

3. Розподіліть повітряні потоки правильно для вирішення проблеми із запотівання скла в машині під час дощу. Слід зосередити увагу на лобовому склі, потім інших напрямах обдування. Багато автомобілів мають можливість налаштовувати напрямок потоків повітря, режим "на скло" має бути обов'язковим. Також багато автомобілів можуть мати режим "розпотівання", який забезпечує швидке видалення запотівання з лобового скла.

4. Не використовуйте режим рециркуляції повітря проти запотівання скла у машині під час дощу тривалий час. Іноді водії включають режим рециркуляції, щоб уникнути запахів від інших машин, але забувають відкрити заслінку забору повітря, коли проїжджають повз джерело запаху. Переконайтеся, що заслінка забору повітря відкрита, особливо при зупинках на світлофорі.

Читайте також:

Розводняк на дорозі: як українських водіїв штрафують нібито за те, що вони напідпитку. Майте на увазі

За таку можна отримати дві квартири: у покинутому гаражі знайшли один із перших Ford Mustang

Вони гниють на очах: ​​п'ять автомобілів, від яких треба триматися подалі