Уже багато років новий автомобіль з автосалону в Україні вважається предметом розкоші. Щоб дозволити собі придбання нового чотириколісного друга, звичайному українцю доводиться старанно працювати не один рік. Саме тому більшість громадян України віддають перевагу вживаним авто.

І правда, вибір вживаних авто на українському авторинку воістину величезна, а діапазон цін такий широкий, що кожен зможе обрати собі "друга" на свій смак. Однак в першу чергу, радять автоексперти, треба звертати увагу на доступність запчастин до моделі, яку планується придбати.

Так, останнім часом багато автовиробників не витримують конкуренції та змушені або йти з ринку, або змінювати стандарти своїх брендів. Саме тому доцільність покупки певних брендів під великим питанням.

Brilliance. Компанія була партнером BMW та мала світлі перспективи, але восени 2022 року вимушена була оголосити про банкрутство. Наразі невідомо чи допоможуть компанії колеги з BMW, але відомо точно, що вони могли б допомогти вирішити цю ситуацію.

Zotye. Китайський виробник створював непогані бюджетні кросовери, котрі конкурували з Volkswagen

Tiguan та Touareg. Відомо, що компанія на межі закриття, хоча і має певні успіхи на своєму ринку.

Lifan. Китайський бренд виготовляв не лише автомобілі, а й мотоцикли та автобуси. І якщо в Китаї де-не-де ще продають моделі, однак компанія має великі проблеми.

SsangYong. Корейський автовиробник спеціалізувався на позашляховиках. І хоча компанія зазнала банкрутства, однак автомобілі дуже популярні на вторинному ринку.

Читайте також:

Його навіть показували на виставках: у покинутому сараї знайшли унікальний автомобіль "Ява"

Майже горбатий ЗАЗ: як виглядає невеликий автомобіль для студентів. У ньому немає дверей

Українцям знову хочуть повернути нульове розмитнення машин: хто зможе пригнати авто мрії