За статистикою, на автомобільних дорогах у різних куточках світу гинуть десятки тисяч тварин. І якщо у США та Японії хоч якось намагаються вирішити цю проблему, то в Україні таких програм просто немає. Співробітники Чорнобильського Радіаційно-екологічного біосферного заповідника закликали українських водіїв до особливої ​​пильності.

Так українських водіїв попереджають про диких тварин на дорогах. Особливо це стосується болотяних черепах, які часто стають жертвами наїздів.

І справді, кожен водій може зберегти життя черепахи. Так, якщо Ви бачитимете на дорозі черепаху, то потрібно зупинитися, акуратно перенести її на інший бік дороги у напрямку її руху. До речі, пам'ятайте, що черепахи - дуже вперті тварини, тому намагайтеся перенести черепаху туди, куди вона йде, тому що якщо повернути її назад, у місце з якої вона висунулась, то вона вперто продовжить свій шлях через дорогу.

Чому болотяних черепах треба берегти, розповіли у Чорнобильському Радіаційно-екологічному біосферному заповіднику.

Виявляється, в Україні існує лише один вид черепахи – болотяна. Ця прісноводна тварина живе в неглибоких водоймах, але на початку літа її можна зустріти далеко від води. Справа в тому, що самки мігрують у пошуках місця для відкладення яєць.

Саме в цей період черепахи дуже вразливі.

Переходячи дорогу тварини можуть загинути під колесами автомобілів. Існує також загроза потрапити до злих рук браконьєрів або просто невмілих "рятувальників".

Сьогодні кількість болотних черепах скорочується через забудову місць їх існування, забруднення водойм, спалювання сухої трави та очерету, під час якого гинуть кладки.

"Звертаємось до всіх учасників дорожнього руху: будьте уважні! Якщо ви побачили черепаху на дорозі, зупиніться та перенесіть її подалі у напрямку, в якому вона рухалася", - закликають захисники природи.

До речі, у США дуже опікуються водії про тварин на дорогах. Ще б пак, дороги там обгороджують сітками та спеціальними бордюрами, будують тунелі під залізничними рейками і навіть встановлюють знаки "обережно, черепахи можуть перетинати дорогу", іноді із зазначенням часу міграцій цих рептилій.

І наостанок, кожен водій повинен пам'ятати, що тільки люди винні у зникненні багатьох видів тварин, які раніше процвітали. Тільки люди винні у їхній безглуздій загибелі. Ще б пак, ми будуємо дороги, не враховуючи інтереси і шляхи міграцій тварин і без нашої участі на них чекає страшна загибель під колесами наших автомобілів.

Читайте також:

Так міг би виглядати ЗАЗ "Таврія" нового покоління: цю машину не відрізнити від іномарки

Вони гниють на очах: ​​п'ять автомобілів, від яких треба триматися подалі

Комусь дуже пощастило: у густому лісі знайшли занедбаний Range Rover, який простояв там майже 20 років