В Україні було внесено зміни до вартості державної реєстрації автомобілів та інших транспортних засобів. Основним чинником зміни є подорожчання бланків свідоцтв про реєстрацію. Раніше вартість одного бланка становила 312 грн, тепер вона збільшилася до 405 грн. Це означає, що вартість реєстрації з отриманням електронного свідоцтва залишиться без змін.

Докладніше про те, за що українські водії будуть віддавати додаткові гроші, інформує Міністерство внутрішніх справ (МВС).

Повідомляється, що нова орієнтовна вартість реєстрації або перереєстрації транспортного засобу становить:

- для транспортних засобів усіх категорій чи окремих агрегатів (з видачею номерного знака) – 955 грн;
- для мототранспорту (з видачею номерного знака) – 727 грн;
- для причепів (з видачею номерного знака) – 716 грн;
- для мопедів або окремих їх агрегатів (з видачею номерного знаку) – 698 грн.

У кожній із зазначених ставок враховується вартість послуги (200 грн) та вартість бланка (405 грн). Вартість номерних знаків залежить від типу транспортного засобу (93-350 грн).

Нові розцінки стосуються лише випадків, коли реєстрація відбувається на фізичному бланку, тобто на пластиковій картці. Вартість отримання електронного свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу залишається незмінною. При цьому власник автомобіля або його представник можуть за своїм бажанням відмовитись від пластикового документа та отримати лише електронне свідоцтво. Важливо зазначити, що електронні документи, які відображаються у додатку "Дія" та Електронному кабінеті водія, дійсні лише на території України.

Міністерство внутрішніх справ також зазначило, що у багатьох сервісних центрах МВС все ще є бланки з попередньої партії, і тому послуга надаватиметься за колишньою вартістю 312 грн до вичерпання запасів цих бланків. Нову тарифну ставку буде застосовано пізніше, ніж з 9 серпня.

Таким чином, зміни вартості державної реєстрації автомобілів та інших транспортних засобів в Україні пов'язані з подорожчанням бланків. Новий тариф застосовується лише для випадків отримання фізичного бланку свідоцтва про реєстрацію, тоді як вартість електронного свідоцтва залишається незмінною.

Читайте також:

Це просто звір: українець створив електричний "Запорожець", який розганяється до 100 км/год лише за 3,7 секунди.

Розводняк на дорозі: як українських водіїв штрафують нібито за те, що вони напідпитку. Майте на увазі

За таку можна отримати дві квартири: у покинутому гаражі знайшли один із перших Ford Mustang

Вони гниють на очах: ​​п'ять автомобілів, від яких треба триматися подалі