Мало хто знає, але з 1956 року радянська промисловість експортувала 300-400 тисяч автомобілів щорічно до країн-супутників Радянського Союзу, а також до Північної Америки, Центральної та Західної Європи, Латинської Америки. Серед експортних моделей були "Перемоги", "Москвичі", "Волги" та навіть дешеві "Запорожці". А от як поляки змогли придбати продукцію Луцького автозаводу, залишається загадкою. Ще б пак, офіційно про продаж автомобілів ЛуАЗ в європейські країни не повідомлялося. Проте зараз саме у Польщі продається незвичайна модель саме цього заводу.

Йдеться про ЛуАЗ-13021 – автомобіль, який є в принципі рідкісним – всього було випущено 300 екземплярів.

Про машину, яку виставили на продаж відомо те, що деякий час тому вона була куплена у одного колекціонера і довгий час простояла просто неба, після чого три роки тому пройшла капітальний ремонт.

Цікаве оголошення знайшли представники Facebook-спільноти "Українські автомобілі". Купити ЛуАЗ можна за 8200 злотих ($ 2200.).

Пробіг позашляховика - всього 5500 км.

ЛуАЗ-13021 оснащений 1,1-літровим мотором від Таврії на 52 к.с. Його вантажопідйомність становить 550 кг. До речі, свого часу цей пікап був і електричним.

Читайте також:

Навіть сидіння у целофані: у мережі продають рідкісний експортний ВАЗ-2109. Проїхав 11 км

Сльози та горе: не стало українського льотчика, який захищав небо України. Було 80 вильотів, але життя обірвалося

Модна та стильна: як виглядав проект ЗАЗ "Таврія" для Європи. Дизайн вражає