Представники Полтавської облради виставили на аукціон рідкісний представницький седан ГАЗ-14 "Чайка", який має не лише чудовий стан, а й багату історію. За словами продавців, на ньому їздили відомі політики Щербицький та Єльцин. Автомобіль вже втретє виставлено на аукціон Prozorro цього року, проте попередні спроби продажу виявилися безуспішними.

Докладніше про цей незвичайний автомобіль інформує сайт Патріоти України.

"ГАЗ-14 Чайка" був створений як послідовник "тринадцятої" моделі та став ще більш сучасним та комфортабельним автомобілем для тодішніх представників влади. У 80-90-х роках цим автомобілем їздив Борис Єльцин, коли працював у Московському міському комітеті КПРС. Пізніше автомобіль було передано до Полтави і використовувалося лише для перевезення чиновників, які відвідували регіон. З чуток, автомобіль їздив і Володимир Щербицький – перший секретар ЦК КПУ у 1972-1989 роках. В останні роки машина була припаркована у гаражі та використовувалася лише як весільний автомобіль.

Представники Полтавської облради сподіваються виручити за "Чайку" щонайменше 1,2 млн грн. Проте незалежна оцінка вартості автомобіля показала цифру близько 700 тис. грн. Виручені кошти будуть спрямовані на покращення матеріально-технічної бази підприємства.

Скріншот із сайту Патріоти України

Скріншот із сайту Патріоти України

Скріншот із сайту Патріоти України

Скріншот із сайту Патріоти України

Читайте також:

Які машини заборонять в Україні: доведеться відмовитись від поїздок

Tesla по-радянському: як виглядав перший електричний "Запорожець"

Друг на все життя: названо 10 найнадійніших автомобілів. З ними не розлучаються