Стало відомо, що в Україні відновлюється робота камер автофіксації порушень правил дорожнього руху (ПДР), які були вимкнені з початку повномасштабної війни.

Це станеться вже в п’ятницю, 28 квітня. Мова йде про 16 міст та регіонів, де розпочнуть роботу 39 комплексів автофіксації правопорушень. Відомо, що ці комплекси працюватимуть на фіксацію найрозповсюдженішої причини дорожньо-транспортних пригод – перевищення дозволеної швидкості руху.

Про це повідомив заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький у Facebook.

"З 28 квітня на автомобільних дорогах міст Житомира, Івано-Франківська, Києва, Кременчука, Львова, Мукачева, Полтави, Чернівців, Черкас, Вінницької, Волинської, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Львівської та Рівненської областей відновлять роботу 35 комплексів автоматичної фіксації правопорушень (які працювали до повномасштабного вторгнення РФ)", - розповів Білошицький.

За його словами, у місті Дніпрі та Кременчуці запрацює 4 нових прилади контролю. Загалом же розпочнуть роботу 39 комплексів автоматичної фіксації правопорушень.

"Всі ці комплекси будуть працювати на фіксацію найрозповсюдженішої причини ДТП - перевищення дозволеної швидкості руху", - додав Білошицький.

Розташування всіх комплексів можна переглянути за посиланням.

Нагадуємо, що з понеділка, 16 травня 2022 року на українських дорогах знову запрацювала система автофіксації порушень правил дорожнього руху. Йдеться про неокуповану територію – а саме 128 камер, розташованих у 20 містах і 10 областях.

До слова, у 2022 році камерами автофіксації було виявлено понад 2 085 203 порушень ПДР. Лише за порушення, зафіксовані камерами автофіксації з травня, коли камери поновили свою роботу, водіям потрібно буде сплатити понад 382 млн грн.

А ще статистика каже, що за 2022 рік в Україні трапилось 18 628 ДТП із потерпілими, у яких 23 145 людей отримали травми та загинула 2791 особа. Серед загиблих - 125 дітей.

Основними причинами таких ДТП стали:

  • перевищення безпечної та встановленої швидкості руху;
  • порушення правил маневрування;
  • порушення правил проїзду перехресть;
  • порушення правил проїзду пішохідних переходів;
  • недотримання дистанції.

Найпоширеніші види ДТП із потерпілими:

  • зіткнення (39,7%);
  • наїзд на пішохода (28,4%);
  • наїзд на перешкоду (13,3%).

А ще працівники поліції за 2022 рік склали 134 520 адмінпротоколів за ст. 130 (Керування транспортним засобом особами, які перебувають у стані сп’яніння) КУпАП.

Читайте також:

Які машини заборонять в Україні: доведеться відмовитись від поїздок

Tesla по-радянському: як виглядав перший електричний "Запорожець"

Друг на все життя: названо 10 найнадійніших автомобілів. З ними не розлучаються