Всі автолюбителі знають, що автомобільні виробники систематично випускають нові версії популярних моделей авто. Ця доля не минула і найпопулярніший ЗАЗ-965.

Так, на початку 2000-х років було випущено прототип "Запорожця" з ексклюзивним зовнішнім виглядом, який із незрозумілих причин так і не потрапив до масового виробництва. Адже модель, що отримала назву "Нью-Горбі", виглядає досить стильно на тлі навіть сучасних спорткарів.

Відомо, що машина отримала легкий склопластиковий кузов, а базою для нього стала вітчизняна Таврія. Двигун у прототипу 12000 см2, вага – 450 кг, а рік випуску – 2000 – 2004.

Крім того, у яскравого кабріолету ЗАЗ-965 1,2-літровий 53-сильний мотор, а коробка була запозичена у "Таврії". Максимальна швидкість становила 120 км/год. У конструкції також були використані деталі Volkswagen, Ford та ВАЗ, а фари взяли у Porsche. Наразі кабріолет зберігається у запорізькому автомузеї "Фаєтон".

Нагадаємо, що горбатий ЗАЗ-965 був дешевою бюджетною моделлю простий конструкції. З технічного погляду у ньому був нічого примітного. Проте саме цей "народний" український автомобіль активно допрацьовують майстри тюнінгу, перетворюючи ЗАЗ-965 на спорткари, лімузини, кабріолети та навіть пікапи.

Читайте також:

Які машини заборонять в Україні: доведеться відмовитись від поїздок

Tesla по-радянському: як виглядав перший електричний "Запорожець"

Друг на все життя: названо 10 найнадійніших автомобілів. З ними не розлучаються