В інтернеті з'явився цікавий ексклюзивний проєкт від ЗАЗ - невідомий прототип автомобіля, що поєднує в собі елементи 3 іномарок, проте зовні був схожим на "Таврію".

Докладніше про незвичайну "Таврію", яку випустив ЗАЗ, читайте у нашому матеріалі.

"Таврію", яку випустив ЗАЗ, являла собою передньопривідний 2-дверний седан, який готували, орієнтуючись на найкращі світові моделі кінця 60-х років.

Цей чудовий прототип "Таврії", яку випустив ЗАЗ, було створено головним конструктором Запорізького автозаводу Володимиром Стешенком. Конструктори використовували ВАЗ-2101 Жигулі, який, у свою чергу, створювали на базі Fiat 124 як основу для свого проєкту.

Однак при найближчому розгляді "Таврії", яку випустив ЗАЗ, можна помітити напрочуд знайомі риси Volvo 144 і малолітражного DAF 44/46. Конструкція "Таврії", яку випустив ЗАЗ, була настільки гарною, що навіть деякі недосвідчені очі можуть помітити зрізані кути телевізора Volvo, а також круглі фари та високо розташовані задні ліхтарі, характерні для DAF.

На жаль, проєкт "Таврії", яку випустив ЗАЗ, так і не було здійснено, і "Таврія" стала знаменитим 3-дверним хетчбеком. Однак все ще дивно споглядати прототип від ЗАЗ, що заслуговує на увагу. Проєкт "Таврії", яку випустив ЗАЗ, справжнє свідчення професіоналізму та креативного мислення її творців.

Таврія, яку випустив ЗАЗ. Фото: скріншот із мережі

Читайте також:

І для городу, і для риболовлі: як виглядав рідкісний український позашляховик, котрий міг плавати

Чи не відрізнити від іномарки: як виглядала рідкісна "Волга" з 90-х років. Про неї мріяв кожен

Зараз за такий дадуть мільйони: як виглядала найперша українська вантажівка