Ні для кого не секрет, що тисячі автолюбителів займаються довгим пошуком автомобілів з метою купити авто дешево. У більшості випадків подібні пропозиції рідкісні і загрожують придбанням проблемного автомобіля. Однак, якщо йдеться про продукцію Запорізького автомобільного заводу часів СРСР, то ціна може бути дуже і дуже приємною. Так, наприклад, легендарна "малолітражка" ЗАЗ-968 ще в ті роки мала репутацію народного автомобіля "особливо низького класу", тому зараз такі авто здебільшого цікавлять лише майстрів тюнінгу та ціна за них відповідна.

Так, на одному із сайтів із продажу авто з'явилося цікаве оголошення про продаж автомобіля за 280 доларів. Йдеться про модель ЗАЗ-968м оранжевого кольору.

Власник пише, що "автомобіль довгий час стояв у гаражі". Двигун, за словами власника, після капітального ремонту.

Крім того, за характеристиками ЗАЗ-968М відомо що:

  • у заміському режимі руху витрата палива становить 7,4 - 7,8 л/100 км;
  • автомобіль має закритий дводверний суцільнометалевий кузов несучого типу;
  • силовий агрегат (двигун та коробка передач з головною передачею), розташований у задньому відсіку кузова, легко доступний для огляду та регулювань;
  • передні сидіння роздільні, з поздовжнім регулюванням та пристроєм зміни кута нахилу спинки.

Нагадаємо, що ЗАЗ-968 – це легендарна "малолітражка" Запорізького автомобільного заводу, яка випускалася від 1971 до 1994 року. Зараз ЗАЗ-968 у багатьох викликає усмішку та піднімає настрій, а його ціна може цілком зрівнятися із двома парами фірмових кросівок.

Однак, як би там не було, "Ззапорожець" ЗАЗ-968 нажив чималої слави. Наприклад, за участю цього автомобіля знімалися фільми "Таран", "Хочу у в'язницю", "Чи не послати нам гінця?", "Вантаж 200" та інші.

Читайте також:

Їм захочеться милуватися вічно: як виглядав рідкісний спортивний ЗАЗ "Таврія"

"Пляжний забіяка": українець перетворив старий "Запорожець" на молодіжний кабріолет

Була схожа на BMW: у мережі показали найпершу "Таврію", яку випустив ЗАЗ