Іноді скрупульозні правила дорожнього руху та перевантажені міські магістралі втомлюють автолюбителів. Ще б пак, якщо в душі людина гонщик, то йому потрібні швидкість, адреналін і особлива машина.

Так, киянин Андрій Денисенко збудував "Запорожець" для участі у змаганнях з дрифтингу, щоб втирати носа власникам спортивних іномарок.

Ідея створення такого авто прийшла до автолюбителя давно, але Андрій довго не міг визначитися з вибором кузова. Зрештою, вибір упав на найдушевніший автомобіль для кожного українця — "Запорожець". Результат праць Андрія виявився вражаючим — "вухатий" Запорожець" їде і дрифтить не гірше від знаменитих дрифт-карів.

Після кількох місяців кропіткої праці над стареньким "Запорожцем", машина тепер є збірною солянкою різних моделей.

Так, за основу умілець узяв ЗАЗ-968М. На "Запорожець" було встановлено 2,0-літровий двигун та 5-ступінчасту МКПП від Opel. Крім того, не обійшлося без оснащення "Запорожця" гідравлікою.

Також відомо, що всередині модифікованого "Запорожця" - кермо гонки, торпедо від Daewoo Matiz, два передніх шкіряних крісла від старенького Ford Fiesta.

При цьому задній ряд у "Запоріжці" довелося викинути, щоб вмістити новий мотор (він значно більший за "стоковий" і, до речі, запускається з кнопки).

Зовні автомобіль привертає увагу аеродинамічним обважуванням, до якого увійшли розширені колісні арки, передній спортивний бампер з сіткою і товстою "губою", антикрило на кришці багажника.

Крім того, автомобіль отримав радіаторні грати і великий повітрозабірник на кришці багажника, які, втім, виконують декоративну функцію. Ззаду у вічі впадає прямоток; оптика – світлодіодна.

Яскравий спорткар Запорожець

Читайте також:

Їм захочеться милуватися вічно: як виглядав рідкісний спортивний ЗАЗ "Таврія"

"Пляжний забіяка": українець перетворив старий "Запорожець" на молодіжний кабріолет

Була схожа на BMW: у мережі показали найпершу "Таврію", яку випустив ЗАЗ