Ціни на бензин в Україні стрімко зростають. Вже зараз відомо, що очікується підвищення на 6-7 грн за літр, що значно менше, ніж передбачали експерти. Раніше йшлося про можливе підвищення цін на 10-12 грн за літр.

Докладніше про нові ціни на бензин інформує Обозреватель. Виконавчий директор "Економічного дискусійного клубу" Олег Пєндзін прогнозував, що подорожчання бензину становитиме близько 6-7 грн за літр. Він пояснює, що до 3 грн за літр цю різницю поглинуть торгові мережі.

Нове рішення щодо повернення податку на додану вартість та акцизів на рівень до воєнного часу буде актуальним з 1 липня. За розрахунками цей фактор мав призвести до підвищення цін на 11 грн за літр бензину А-95. Однак завдяки впливу торгових мереж подорожчання буде трохи менше.

Вже зараз на АЗС спостерігається зростання цін на бензин А-95 в Україні на 1-3 грн за літр. Це пов'язано із поверненням довоєнного ПДВ на паливо з початку липня. Однак час, необхідний для того, щоб бензин, який став дорожчим через податки, дійшов до споживача, може бути кілька тижнів.

Мережі АЗС підвищили ціни на бензин, фактично, без економічних підстав. Наприклад, мережа ОККО на Львівщині збільшила ціну на бензин А-95 із 46,99 до 47,99 грн за літр.

Ось як змінилися ціни на найпопулярніших в Україні АЗС:

- SOCAR – с 46,99 грн до 49,19 грн;
- ОККО – с 46,99 грн до 47,99 грн;
- WOG – с 46,99 грн до 47,99 грн.

Читайте також:

Виглядають дуже грізно: Mazda показала пікапи для суворої бездоріжжя

Тримайтеся від них подалі: які машини не потрібно купувати на вторинному ринку

Була крутіша Lamborghini: як виглядав прототип радянського спорткара "Панголіна"