Періодично в мережі з'являється інформація про давно забуті або маловідомі автомобілі пострадянського виробництва. Одним із таких автомобілів є ВАЗ "Магістр".

Докладніше про автомобіль ВАЗ "Магістр" читайте у нашому матеріалі.

Фірма "Магістр" прийшла на ринок у листопаді 1991 року та зарекомендувала себе як виробник автотранспортної техніки. Спочатку компанія спеціалізувалася на виробництві причепів до легкових автомобілів, проте з метою подальшого розширення виробничих можливостей її засновник вирішив розробити автомобіль власної конструкції. Саме так з'явився універсальний автомобіль підвищеної прохідності під назвою "Магістр-1600".

Основним завданням при розробці ВАЗ "Магістр" було створення прототипу для подальшого дрібносерійного складання, а не просто ходового макета. Зовні автомобіль ВАЗ "Магістр" нагадує ВАЗ-2107, але при цьому ВАЗ "Магістр" є компактнішим і має підвищений дорожній просвіт – до 278 мм. Це досягнуто за рахунок укороченої колісної бази, яка складає 2300 мм. Також, ВАЗ "Магістр" оснащений захисними ґратами спереду та ззаду.

Механічна частина автомобіля "Магістр" заснована на двигуні об'ємом 1,6 літра від ВАЗ-2106, який працює в парі з 5-ступінчастою механічною коробкою передач. Комфортабельний салон автомобіля ВАЗ "Магістр" вміщує до 5 осіб, але за потреби ВАЗ "Магістр" можна легко трансформувати у двомісний ВАЗ "Магістр" з великим вантажним майданчиком ззаду.

У 1994 році автомобіль ВАЗ "Магістр" успішно пройшов випробування у Науково-технічному центрі Волзького автозаводу та на Дмитрівському полігоні НАМІ. Після цього на заводі у Калузі було заплановано дрібносерійне виробництво ВАЗ "Магістр", але фінансова криза завадила втілити задумане у життя.

Незважаючи на це, автомобіль ВАЗ "Магістр" досі існує в одному екземплярі, що зберігся до наших днів. Навіть після багатьох років автомобіль ВАЗ "Магістр" перебуває в досить хорошому стані. Цікавий дизайн і конструкція ВАЗ "Магістр", а також надійність та універсальність ВАЗ "Магістр" роблять ВАЗ "Магістр", як і раніше, затребуваним автомобілем серед любителів долати бездоріжжя.

ВАЗ Магістр, фото: скріншот з мережі

ВАЗ Магістр, фото: скріншот з мережі

ВАЗ Магістр, фото: скріншот з мережі

ВАЗ Магістр, фото: скріншот з мережі

ВАЗ Магістр, фото: скріншот з мережі

ВАЗ Магістр, фото: скріншот з мережі

Читайте також:

Жаль, не для України: як виглядав ЗАЗ "Таврія", який робили тільки для іноземців

Навіть зараз би на нього заглядалися: як виглядав рідкісний кабріолет ВАЗ "Сіфер"

Просять 600 тисяч гривень: як виглядає унікальний "горбатий" ЗАЗ, зроблений за спецзамовленням